NewWeigh Korte Lineaire Weger

De NewWeigh lineaire weger met 1 trilgoot tussen bunker en weegbak is speciaal geschikt voor fijnkorrelige producten. Door deze korte variant ontstaat minder stofontwikkeling en minder ontmenging van bijvoorbeeld thee, muesli en zaadmixen. Daarnaast neemt hij door zijn compacte footprint weinig ruimte in beslag in uw productieruimte.

KORTE LINEAIRE WEGER TOEPASSINGEN

De korte NewWeigh weegautomaat kan voor verschillende toepassingen gebruikt worden, maar is met name geschikt om fijnkorrelige producten af te wegen, zoals;

Croutons

Croutons

Koffie

Koffie

Drop

Drop

Kauwgom

Kauwgom

Petfood

Petfood

Koffiebonen

Koffiebonen

 
Pinda's

Pinda’s

Maïs

Maïs

Kraaltjes

Kraaltjes

Müesli

Müesli

Rijst

Rijst

Kunstmest

Kunstmest

 
Thee

Thee

Zaden

Zaden

Wasmiddel

Wasmiddel

Pijnboompitten

Pijnboompitten

Hagelslag

Hagelslag

Peperkorrels

Peperkorrels

 
 

KORTE LINEAIRE WEGER OUTPUTNewWeigh E12C kort

Afhankelijk van het gewicht en volume is de maximale output 20 wegingen per minuut per weegkop. Voor hogere capaciteiten kunnen weegmachines tot maximaal 4 koppen worden uitgevoerd, waarmee dus een capaciteit tot 80 porties per minuut behaald kan worden. Daarnaast zijn er verschillende modellen lineaire wegers beschikbaar voor gewichten tot 3 kg (8 liter volume) en grotere modellen tot 10kg (30 liter volume).

WERKING

Het afweegproces begint in de voorraadbunker van de weegmachine, waar het product in bulk toegevoerd wordt. Vervolgens wordt het product naar de weegbak getransporteerd door middel van een trilgoot met de zogenoemde grof- en fijndosering. Tijdens de grofdosering heeft de trilgoot een hogere amplitude om ca. 80% van het ingestelde gewicht zo snel mogelijk in de weegbak te transporteren. Hierna volgt de fijndosering waarbij de amplitude lager ligt en zodoende een optimale nauwkeurigheid wordt behaald. Nadat het gewicht bereikt en gecontroleerd is, wordt automatisch de weegbak geopend en begint de volgende weegcyclus.

UITVOERING EN OPTIES

De wegers van NewWeigh zijn volledig uitgevoerd in RVS, alle delen die in aanraking komen met het product zijn van RVS 304 (finish 2B). Op verzoek is ook een uitvoering in RVS 316 mogelijk. Behandeling van alle contactdelen met o.a. Teflon is mogelijk om kleven en productafzetting te voorkomen. Ook kunnen de buitenzijde van de bunkerbak en de valtrechter gecoat worden om het geluidsniveau te verminderen. De pneumatische onderdelen zijn van Festo, die vrijwel overal verkrijgbaar zijn en garant staan voor een constante en hoge kwaliteit.

Enkele veel geziene opties zijn onder andere:

  • Stofomkasting
  • Hellingshoek van trilgoten voor makkelijker producttransport
  • Touch screen in separaat kastje voor bediening van de weger
  • Overgavetrechter naar verpakkingsmachine
  • Bordes / opstelframe boven verpakkingsmachine

BESTURING

De NewWeigh weegmachines zijn uitgevoerd met een hoogwaardige IPC besturing met:

  • Gebruiksvriendelijk touch screen bedieningspaneel in verschillende talen
  • Opslag van 99 programma’s, waardoor snel van product gewisseld kan worden
  • MID-toelating, waardoor ze ijkwaardig zijn
  • FTP-server voor opslaan van alle individuele gewichten die op afstand uit te lezen zijn