×

Waarschuwing

Het formulier #6 bestaat niet of is niet gepubliceerd.

Milpak kiest voor alleskunner van LWA

lwa milpak 1 websiteMilpak in het Belgische Kruishoutem positioneert zich doelbewust tussen de beschutte werkplaatsen – het equivalent van wat we in Nederland 'sociale werkplaats' noemen – en de grote copackers in. Het bedrijf van Rik Verschuere opereert in een nichemarkt en verpakt voornamelijk producten in kleine oplages en voor eenmalige projecten. "Onze kracht schuilt in onze flexibiliteit en daar zijn we trots op", vertelt Rik Verschuere.

Voor het afwegen van een brede waaier aan producten, veelal chocoladeproducten in kleine oplages, was Rik Verschuere dan ook op zoek naar een goed reinigbare alleskunner. Deze vond hij ongeveer tweeënhalf jaar geleden bij Laurijsen Weegautomaten (LWA) in Dongen. "Een multihead weger was voor ons te omslachtig en LWA wist ons de machine naar de toepassing te kunnen leveren. We kunnen haast alles op deze machine afwegen, het is een echte alleskunner", meent Rik Verschuere.

De weger geplaatst bij Milpak is een Atoma van het type 233A. "Het is een 1-kops lineaire weger in een lange, in drie stappen omlaag lopende uitvoering. Hierdoor kan er een brede waaier aan producten en dus ook zeer breukgevoelige producten op worden afgewogen", licht Marc van Lierop van LWA toe. "Dus precies de flexibiliteit waar wij naar op zoek waren", voegt Rik Verschuere aan. 

lwa milpak 2 websiteMilpak is opgericht in 1987, richt zich op bedrijven in België, Nederland en Frankrijk die het verpakken van hun producten uitbesteden en is uitgerust voor het verpakken van poeders, vloeistoffen en drukwerk in kleinverpakkingen. "We zijn gestart met de productie van zakjes suiker en melkpoeder, maar intussen is het aanbod uitgegroeid tot een bredere waaier aan diverse kleine verpakkingen. Zo maken we flowpack, dosiszakjes/sachets en pillowpack. Door onze jarenlange ervaring en technische knowhow kunnen wij instaan voor elke stap van het proces. Zowel bij het bepalen van de verpakkingsvorm, de folie, het drukken van de wikkels, het kartonneren tot het afgewerkte product klaar voor verzending", stelt Rik Verschuere.

LWA is met 25 jaar ervaring een bekende en uiterst ervaren partner op het gebied van wegen van met name levensmiddelen. In samenspraak met de klant wordt altijd naar de beste oplossing gezocht en door de eigen metaalwerkplaats is LWA uiterst flexibel om de wegers dusdanig aan te passen zodat deze optimaal geschikt zijn voor de betreffende toepassing. Met name voor breukgevoelige producten en bulktoepassingen heeft LWA een volledige reeks wegers ontwikkeld.

Kijk voor meer informatie op www.lwa.nl en/of www.milpak.be.
Gepubliceerd op:
15 april 2014

Bron: PackOnline april 2014

Contactgegevens

Laurijsen WeegAutomaten
De Leest 22
5107 RC Dongen
0162 - 318 902