Lineaire weger

Bent u op zoek naar een weegmachine? Dan zijn onze lineaire wegers wellicht een goede optie! Graag leggen we eerst iets meer uit over onze weegmachines zodat u een goede keuze kunt maken.

Van de lineaire wegers zijn verschillende varianten. Aan de hand van het product en de gewenste snelheid kan bepaald worden welke weger het meest geschikt is. Hieronder zijn de verschillende wegers kort uitgelegd.

LINEAIRE WEGER IN VERSCHILLENDE UITVOERINGEN

  • Lange lineaire weger: De lange vulmachines zijn in het bijzonder geschikt voor moeilijk transporteerbare en zeer breekbare producten. Hierbij kan gedacht worden aan geraspte kaas, IQF frambozen enzovoort. De valhoogte van de lange lineaire weger is gering om te voorkomen dat het product beschadigt.
  • Korte lineaire weger: De korte machines zijn uitermate geschikt voor fijnere producten, zoals waspoeder, koffie(bonen) en pinda’s.
  • TableTop: De TableTop lineaire weger is te verkrijgen van het merk NewWeigh en Combimat. Dit zijn instapmodellen en zijn bijzonder geschikt voor kleine en fijne producten. Rijst, kraaltjes en zaden kunnen op deze afvulmachine goed gewogen worden. Een groot voordeel van deze kleine weger is dat de machine gemakkelijk gereinigd kan worden, waardoor de machine erg geschikt is voor het verpakken van verschillende producten. Het verschil tussen een weger van Combimat en NewWeigh is dat de Combimat niet ijkwaardig is, maar wel goedkoper dan een NewWeigh TableTop.
  • Bandweger: De bandweger van NewWeigh is zeer geschikt om snel grote gewichten mee af te wegen. Zoals de naam al aangeeft, wordt het product bij deze weger niet over trilgoten getransporteerd, maar via een band. Door gebruik te maken van een band is de weger uiterst geschikt voor kleverige producten zoals rozijnen en chocolade. Daarbij is de NewWeigh bandweger zeer nauwkeurig en heeft hij een hoge capaciteit.
  • FreeFlow: Voor vrijstromende goederen, zoals wasmiddel, suiker, zout, is de NewWeigh FreeFlow weger de juiste oplossing. De FreeFlow vulmachine maakt geen gebruik van trilgoten waardoor er weinig stofontwikkeling ontstaat. De minimale productontmenging is nog een groot voordeel van de FreeFlow weger.
  • E104A: Zeer fijne producten kunnen afgewogen worden door middel van de NewWeigh E104A. Deze zeer kleine weger kan minimale gewichten met uiterste nauwkeurigheid afwegen. Zaden, thee en rijst zijn voorbeelden van de producten die door de E104A afgewogen kunnen worden.

Mocht u twijfelen welke lineaire weger het meest geschikt is voor uw product, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Staat de juiste weegmachine hier niet bij voor u? Neem dan ook eens een kijkje naar onze muliheadwegers. Het is ook mogelijk om met uw eigen product vrijblijvend tests te draaien in onze showroom, zo kunt u zelf ervaren hoe de weger werkt.

Lineaire weger NewWeigh E24C