Wietexperiment

Legale cannabis door het wietexperiment

Momenteel zijn er in Nederland rond de 570 coffeeshops, de levering en productie van cannabis is echter nog illegaal. Verkopers van Hennep dienen zich aan het gedoogbeleid te houden zodat ze niet worden vervolgd. De product en toelevering van cannabis is momenteel dus nog illegaal, hier wil de overheid middels het wietexperiment echter verandering in brengen. Belangrijk is hierbij dat de kwaliteit behouden blijft en kwaadwillende geen toegang moeten krijgen tot het productieproces. Hiernaast is het belangrijk dat de cannabis in precisie en met uiterste nauwkeurigheid kan worden afgemeten door een professionele weger.

LWA weger voor Cannabis

LWA heeft al meer dan dertig jaar ervaring op het gebied van levering van levensmiddelen. Met meer dan duizend projecten gerealiseerd door LWA hebben we nu een weger speciaal voor cannabis.

In december 2020 is er een loting geweest voor aspirant wiettelers die een aanvraag hebben ingediend om legaal hennep te produceren. LWA biedt voor het afwegen van cannabis een speciale multihead weger aan. De 14-kops multihead weger heeft een hoge nauwkeurigheid en kan 35 wegingen per minuut afwegen. Door de optimale nauwkeurigheid van de weger wordt het gewicht van de prijzige cannabis in 0,5 tot 5 gram precies afgewogen. De weger beschikt hiernaast ook over een checkweger met timinghopper. Deze timinghopper zorgt ervoor dat al het totaal afgestorte gewicht met uiterste precisie wordt gecontroleerd.

Snel na de aankondiging kregen we al snel aanvragen binnen en inmiddels hebben we een weger klaar staan in Dongen. Onze weger zal ervoor zorgen dat er met uiterste precisie de dure cannabis kan worden afgewogen zodat het experiment zo betrouwbaar en efficiënt mogelijk verloopt.

Hoe werkt de multihead weger weger?

Om te beginnen zal er een doelgewicht ingesteld moeten worden op de machine. Om een doelgewicht in te stellen beschikt de weger over een overzichtelijk touchscreen met opslag voor 99 programma’s. De software van het apparaat is standaard voorzien van weegfilters, e-merk regeling en password bewaking zodat je direct aan de slag kunt.

Wanneer de cannabis in de multihead weger wordt gegoten zal de cannabis in de multihead weger door trillende gootjes begeleid worden naar de voorraadbakken. Hierna zorgt de machine ervoor dat de cannabis in uiterste precisie wordt afgewogen in alle individuele bakken. Dit wordt gedaan door de geavanceerde weegtechniek die is geïnstalleerd op iedere individuele weegbak van de multihead weger. Na het wegen zal de cannabis door de machine naar de verpakkingsmachine worden getransporteerd.

Ben je op zoek naar meer informatie over onze weger? Neem dan snel contact met ons op. Onze experts helpen je graag verder!