NewWeigh FreeFlow

De NewWeigh FreeFlow wegers zijn speciaal ontwikkeld voor vrijstromende goederen. Doordat er geen trilgoten worden gebruikt is er zeer weinig stofontwikkeling en is de footprint uitermate klein.

WERKING VAN DE FREEFLOW

Het hart van de FreeFlow weger wordt gevormd door de servo-gestuurde productschuif. Deze is geplaatst tussen de bunker en de weegbak om de productstroom in de grof- en fijnfase zeer precies te regelen. Aangezien er geen trilgoten worden gebruikt wordt stofontwikkeling en ontmenging tot een minimum beperkt. Tevens is de weger voorzien van een omkasting zodat het bovendien mogelijk is om een stofafzuiging te plaatsen.

FREEFLOW TOEPASSINGEN

Om geschikt te zijn voor de FreeFlow dient het product door de zwaartekracht vanzelf te stromen. Daarmee is deze weger geschikt voor:

Rijst

Rijst

Suiker

Suiker

Discodip

Discodip

Kattenbakvulling

Kattenbakvulling

Wasmiddel

Wasmiddel

Zout

Zout

 
 

UITVOERING

De NewWeigh FreeFlow is volledig uitgevoerd in RVS 304 en is ook in RVS 316 beschikbaar. Door middel van oppervlaktebehandeling (bijvoorbeeld met Teflon) en het creëren van een luchtstroom kan de flow van het product verder geoptimaliseerd worden. De servo-motor is desgewenst in een ATEX-uitvoering leverbaar. De FreeFlow kan uitgevoerd worden in 1, 2, 3 of 4 koppen, voor snelheden tot zelfs 80 wegingen per minuut.

BESTURING

De NewWeigh weegmachines zijn uitgevoerd met een hoogwaardige IPC besturing met:

  • Gebruiksvriendelijk touch screen bedieningspaneel in verschillende talen
  • Opslag van 99 programma’s, waardoor snel van product gewisseld kan worden
  • MID-toelating, waardoor ze ijkwaardig zijn
  • FTP-server voor opslaan van alle individuele gewichten die op afstand uit te lezen zijn