Weegmachines

Bent u op zoek naar een weegmachine? Dan bent u bij LWA aan het juiste adres. Wij produceren al meer dan 25 jaar allerlei soorten weegmachines. Om te bepalen wat voor weegmachine u nodig heeft geven wij graag eerst wat uitleg over weegmachines in het algemeen.

In het algemeen zijn er twee verschillende weegmachines op de markt; lineaire wegers en multiheads. Om een duidelijk beeld te geven van de verschillen, is het noodzakelijk om eerst wat meer uitleg te geven over de werking van de machines.

LINEAIRE WEEGMACHINE

Bij een lineaire weger wordt het product over trilgoten of een band getransporteerd. Dit is afhankelijk van het product en de gewenste snelheid. Bij een lineaire weger met trilgoten komt het product eerst in de bunker, vanuit daar wordt het door middel van trilgoten getransporteerd naar de weegbak. Bij een lineaire weger met een band wordt het product ook vanuit de bunkerbak naar de weegbak getransporteerd, bij de bandweger wordt dit door middel van een band gedaan. De lineaire wegers hebben per weegkop één weegbak waar de volledige portie wordt afgewogen. Voor een grotere capaciteit is een weger met meerdere koppen (maximaal 4) beschikbaar.

Lees meer over de lineaire wegers

MULTIHEAD WEEGMACHINE

Bij de multihead weger wordt het product via een centrale trillende topconus en trilgootjes naar de voorraadbakken getransporteerd. Deze storten af in de weegbakken, waar de hoog nauwkeurige loadcellen het gewicht bepalen. In iedere weegbak zit ongeveer een kwart van het ingestelde gewicht en de weger rekent zelf de beste combinatie uit die het dichtst bij het doelgewicht zit. Deze uitgekozen bakken worden geopend en komen via de centrale uitlooptrechter samen om vervolgens in de verpakkingsmachine terecht te komen.

Lees meer over de multihead wegers

In onderstaande tabel zijn de voordelen van een lineaire weegmachine en een multihead weger te vinden.

Lineaire weger

Multihead weger

 • Makkelijk te reinigen
 • Weinig ruimte nodig
 • De bunker kan handmatig gevuld worden
 • Lineaire wegers zijn voor handmatig afvullen geschikt
 • Ook zeer geschikt voor bulktoepassingen vanaf 5 kilo
 • Meer wegingen per minuut mogelijk
 • Zeer nauwkeurig
 • Naar aanleiding van de gewenste capaciteit kan een multihead prijsgunstiger zijn
 • Uitstekende machine voor grotere stukgewichten

BESCHIKBARE WEEGMACHINE MERKEN

Laurijsen WeegAutomaten verkoopt weegmachines van drie verschillende merken: NewWeigh, Combimat en Atoma.

 • De NewWeigh lineaire weegmachines worden compleet in eigen huis ontwikkeld en gefabriceerd. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat elke lineaire weger klantspecifiek wordt aangepast. Hierdoor worden de optimale output en nauwkeurigheid behaald met een lineaire weger.
 • De Combimat multihead en lineaire wegers kenmerken zich door een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, degelijke bouw en een grote variëteit aan verschillende modellen. Van de range lineaire wegers voor semi-automatische toepassingen tot de 14-kops multihead die 120 wegingen per minuut kan maken; voor haast elke toepassing is een juiste oplossing te vinden.
 • De Atoma lineaire weger, met meer dan 850 door LWA geleverde weegkopen, heeft zich ruimschoots in de markt bewezen. Origineel gebouwd in Duitsland zijn deze machines een toonbeeld van Duitse degelijkheid en kwaliteit en met onze ruime voorraad van onderdelen en machines staan ze garant voor een jarenlange betrouwbare productie.

Wilt u wellicht meer aanvullende informatie over onze soorten weegmachines? Neem dan contact met ons op!