NewWeigh Specials

Aangezien LWA de wegers compleet in eigen huis ontwikkelt en bouwt kan hiervoor altijd maatwerk geleverd worden. In nauwe samenspraak met de klant wordt naar een passende oplossing gezocht, zonder afbreuk te doen aan de technische haalbaarheid van het project.

NEWWEIGH E14A

Een bestaande weger kon niet voldoen aan de gewenste capaciteit en daarom werd de vraag bij LWA gesteld om deze te vervangen. Na een eerste bezoek werden de maten opgenomen waarbinnen de weger gebouwd diende te worden. De grootste uitdaging was de beschikbare ruimte waarbij de lineaire weger aan moest sluiten op een toevoer met metaaldetectie en werd geplaatst boven een rollerbaan voor het afvullen van dozen van 15 kg. Na een eerste bezoek wordt de beschikbare ruimte bepaald en concept getekend. Na opdracht volgt een bezoek van een van de engineers om de weegmachine definitief in te meten voordat deze in productie gaat.

afbeelding NewWeigh E14A lwa weegautomaatoude situatie
afbeelding NewWeigh E106B lwa weegautomaatnieuwe situatie

NEWWEIGH E106B

Deze klant wilde 20 gram snipperuitjes doseren op een bakje gevuld met filet americain. Aangezien de beschikbare ruimte beperkt was en de bakjes op een grote steek van elkaar getransporteerd werden, was het niet mogelijk een standaard weegunit te gebruiken. Na uitvoerige testen met verschillende soorten uitjes is uiteindelijk een complete tailor-made oplossing uit de bus gerold die precies paste in de productielijn.