LWA speelt in op wietexperiment met speciale multihead weger

Het experiment gesloten coffeeshopketen ofwel het zogenoemde wietexperiment moet duidelijk maken of legale levering, inkoop en verkoop van cannabis mogelijk is, waarbij ook de kwaliteit van deze cannabis wordt gecontroleerd. In december 2020 vond de loting plaats voor aspirant wiettelers die een aanvraag hebben ingediend om legaal wiet te mogen produceren. Laurijsen Weegautomaten (LWA) uit Dongen speelt hier nu op in met een speciale multihead weger voor het afwegen van cannabis. “Het volautomatisch afwegen van cannabis is ‘booming’ en we verwachten hier veel van. We hebben al diverse aanvragen ontvangen en ook hebben we in Dongen een weger klaar staan voor tests met product”, vertelt Marc van Lierop van LWA.

Voor het afwegen van cannabis heeft LWA een speciale multihead weger in het assortiment. Na eerdere projecten in Israël en Canada komt deze weger nu ook in Nederland beschikbaar. De 14-kops multihead weger kan 1 tot 5 gram cannabis met een hoge nauwkeurigheid en een capaciteit van 32 wegingen per minuut volautomatisch afwegen. “Bij het afwegen van cannabis gaat het om kleine gewichten van een prijzig product en daarom is onze multihead weger standaard voorzien van een uitstoot met een zogenaamde timinghopper. Dat is zeg maar een soort ingebouwde controleweger voor het in totaal afgestorte gewicht”, legt John Laurijsen uit.

Met meer dan dertig jaar ervaring is LWA een bekende en uiterst ervaren partner op het gebied van wegen van met name levensmiddelen. Met meer dan duizend gerealiseerde projecten in zeer uiteenlopende toepassingen – waaronder nu ook cannabis – heeft LWA een grote ervaring verzameld over wat goed afgewogen kan worden, maar vooral ook wat juist niet. “In samenspraak met de klant wordt altijd naar de beste oplossing gezocht en door onze eigen metaalwerkplaats zijn we uiterst flexibel om de wegers dusdanig aan te passen zodat deze optimaal geschikt zijn voor de betreffende toepassing”, besluit Marc van Lierop.

Deel
Vorige
Combimat TableTop
Nieuws

LWA veilt een weger voor giro 555 tijdens Empack 2022

Volgende
NewWeigh E104A-1
Nieuws

Solhatt kiest voor betrouwbaarheid van NewWeigh E104A