RIK VANACKERE WEEGT SLA NAAR TEVREDENHEID AF OP CHINESE MULTIHEAD WEGER VAN LWA

Rik Vanackere uit het Belgische Izegem begon in 1991 met het telen van veldsla. Door de jaren heen groeide zijn bedrijf gestaag en vandaag de dag teelt het – volledig overdekt – diverse slasoorten op een oppervlakte van 20.000 m2. Door deze groei ontstond steeds meer vraag naar automatisering.

“Al onze producten worden afgezet via de veiling en dat vraagt om een zeer constante kwaliteit. Niet alleen van het product, maar ook van de verpakking. Daarom hebben we in de voorbije jaren flink geïnvesteerd in automatisering. Zo is het oogsten van ons product volledig geautomatiseerd en verpakken we sinds ruim vijf jaar alles in eigen beheer”, vertelt Rik Vanackere.

Voor het verpakken van de diverse slasoorten werd gekozen voor een verticale verpakkingsmachine van GKS Packaging, maar ook het afwegen van het product middels een tweetal handweegschalen werd uiteindelijk te arbeidsintensief. Daarom ging Rik Vanackere op zoek naar een multihead weger en kwam enkele jaren geleden via Leo van der Vorm van DL Packaging in contact met Laurijsen Weegautomaten (LWA) uit Dongen.

“Nadat het eerste contact was gelegd, bezocht Rik Vanackere onze stand op de Empack in Den Bosch en ging kort na de beurs over tot aanschaf van een 14-kops multihead weger van het merk Combimat”, weet Marc van Lierop van LWA nog. “We werken in China met een partij die naar ons luistert en iets doet met onze input. Dit resulteert in goede wegers, vooral in vergelijking met andere multihead wegers uit China.”

Er wordt namelijk nogal eens sceptisch gedaan over de kwaliteit van Chinese multihead wegers, vooral wanneer deze worden ingezet voor moeilijk afweegbare producten zoals sla. Rik Vanackere is echter meer dan tevreden over de kwaliteit van de door LWA aan hem verkochte Combinat. “De multihead weger bevalt prima. De prijs, kwaliteit, reinigbaarheid en capaciteit sluiten precies aan bij de wensen die wij hadden”, vertelt Rik Vanackere, die op de Combimat CM-B14FFW diverse slasoorten per 125, 250, 300, 500 en 1000 gram afweegt. “De weger heeft zelfs een dusdanige capaciteit dat we sinds kort ook product voor collega-telers afwegen en verpakken.”

LWA is met 25 jaar ervaring een bekende en uiterst ervaren partner op het gebied van wegen van met name levensmiddelen. In samenspraak met de klant wordt altijd naar de beste oplossing gezocht en door de eigen metaalwerkplaats is LWA uiterst flexibel om de wegers dusdanig aan te passen zodat deze optimaal geschikt zijn voor de betreffende toepassing. Met name voor breukgevoelige producten en bulktoepassingen heeft LWA een volledige reeks wegers ontwikkeld.

Ook dit jaar is LWA weer aanwezig op de Empack in Den Bosch en toont hier haar Combimat 10-kops multihead weger. “Deze is met een weegbakvolume van 0,5 liter uitermate geschikt voor het afwegen van kleine doelgewichten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan 2 gram thee”, licht Marc van Lierop toe. “Verder tonen we ons instapmodel 1-kops lineaire weger TTC, die met een zeer kleine footprint uitermate geschikt is voor een semi-automatische opstelling. Tot slot zal ook onze 1-kops FreeFlow lineaire weger tentoongesteld worden, welke voor vrijstromende goederen zoals suiker is ontwikkeld.”

Op stand G308 krijgt u tevens een traktatie vanwege het 25-jarig bestaan dat LWA afgelopen januari vierde.

Empack Den Bosch 2014 – Stand G308
Kijk voor meer informatie op www.lwa.nl.
Gepubliceerd op:
1 april 2014

Bron: PackOnline april 2014

Deel
Vorige
lwa-milpak-1_website
Nieuws

MILPAK KIEST VOOR ALLESKUNNER VAN LWA

Volgende
NewWeigh_mini
Nieuws

DRIE GRAM THEE OF 10 GRAM PILLETJES WEGEN