INTERWEST KIEST VOOR NEWWEIGH LINEAIRE WEGERS VAN LWA

Interwest in Diksmuide is een van de grotere beschutte werkplaats van België en voor het verpakken van ‘open food’ wellicht de grootste loonpakker van België. Op in totaal meer dan dertig lijnen wordt chocolade, zout, suiker en diervoeder verpakt voor een brede waaier aan klanten, waaronder een aantal zeer grote namen. Elke productgroep beschikt over zowel een aparte productiehal als een aparte aangepaste stockagehal, waardoor productstromen volledig gescheiden blijven. Voor twee van haar in totaal acht lijnen voor het verpakken van chocolade koos Interwest voor NewWeigh lineaire wegers van Laurijsen Weegautomaten (LWA). “We waren op zoek naar flexibiliteit, betrouwbaarheid en degelijkheid. Op het gebied van lineaire wegers is kiezen voor LWA dan haast cruciaal”, vertelt productiedirecteur Robin Gobyn.

De in het Belgische Diksmuide gevestigde beschutte werkplaats – het equivalent van wat we in Nederland ‘sociale werkplaats’ noemen – weegt dagelijks grote hoeveelheden chocolade af en verpakt deze vervolgens in verpakkingen van tussen de 500 en 2500 gram. Robin Gobyn: “Wij gebruiken hiervoor ook multihead wegers, maar ons verlangen naar het uitvoeren van korte runs, het snel kunnen omstellen en het eenvoudig kunnen reinigen deed ons kiezen voor lineaire wegers van het merk NewWeigh.”

Interwest startte in 1986, destijds nog onder de naam BW De IJzer, in een oud klaslokaal met een gebruikte doseerlijn en een man of vier met het verpakken van suiker. In de loop der jaren breidde de activiteiten uit en omstreeks 2005 fuseerde het bedrijf met BW Westhoek uit het naburige Veurne en werd de naam gewijzigd in Interwest. “Vandaag de dag werken we verspreid over twee locaties met een modern, uitgebreid machinepark en om en nabij de vierhonderd mensen”, vertelt Robin Gobyn. “Ondanks dat wij zoveel mogelijk handjes aan het werk willen houden, dienen wij mee te gaan met de eisen van de klant en diens output. Vandaar dat wij ook een grote factor op automatisering zetten hieraan te kunnen voldoen.”

LWA is met bijna 25 jaar ervaring een bekende en uiterst ervaren partner op het gebied van wegen van met name levensmiddelen. In samenspraak met de klant wordt altijd naar de beste oplossing gezocht en door de eigen metaalwerkplaats is LWA uiterst flexibel om de wegers dusdanig aan te passen zodat deze optimaal geschikt zijn voor de betreffende toepassing. Met name voor breukgevoelige producten en bulktoepassingen heeft LWA een volledige reeks lineaire wegers ontwikkeld. NewWeigh kenmerkt zich door de volledige RVS bouw, programmeerbare besturing middels touch-screen en heeft de MID-toelating, waardoor deze geijkt kan worden voor afvullen onder minimum gewicht.

“De wegers geplaatst bij Interwest zijn 2-kops lineaire wegers, goed voor een output tot maximaal 40 wegingen per minuut”, vertelt Marc van Lierop, sales manager bij LWA. “In dit geval gebeurt de grof- en fijndosering door 1 goot, waardoor er een maximale ruimte ontstaat om toch relatief grote producten te kunnen draaien. Voor kleinere doelgewichten bouwen wij vaak ook machines met een separate fijndoseergoot, waarmee een nog hogere nauwkeurigheid kan worden behaald.”

Op 2 en 3 oktober a.s. neemt LWA deel aan de vakbeurs Empack in Brussel (stand 9.123) en toont daar onder andere een 10-kops multihead weger met 0,5 liter bakjes die uiterst geschikt is voor het afwegen van kleine gewichten.

Empack Brussel 2013 – Stand 9.123
Kijk voor meer informatie over LWA op www.lwa.nl of stuur een e-mail naar sales@lwa.nl.
Kijk voor meer informatie over Interwest op www.interwest.be.

Bron: Packonline september 2013

Deel
Vorige
lwa-ryhove-1_website
Nieuws

Goede ervaring doet werkplaats Ryhove opnieuw kiezen voor weger van LWA

Volgende
JW-A10S_website
Nieuws

TOGETHER, WE INNOVATE BETTER