Goede ervaring doet werkplaats Ryhove opnieuw kiezen voor weger van LWA

Beschutte werkplaatsen hebben tot doel zoveel mogelijk ‘handjes’ aan het werk te houden, maar natuurlijk ontkomen ook zij niet aan een bepaalde mate van automatisering. Zo ook Ryhove – De Merel in Merelbeke, onder de rook van Gent. Voor het afwegen van speculooskorrels voor een van de grootste Belgische koekfabrikanten koos de beschutte werkplaats voor een Atoma van het type 214A. En voor dat type lineaire weger moet je nu eenmaal in Dongen zijn, bij Laurijsen Weegautomaten (LWA) om precies te zijn.

“Onder andere door de semi-automatische toepassing en de beperkte hoogte werd gekozen voor een lineaire weger”, weet sales manager Marc van Lierop van LWA nog. En achter die keuze staat men bij Ryhove nog tot de dag van vandaag. “We gebruiken de lineaire weger van LWA dagelijks naar volle tevredenheid en soms zelfs meerdere ‘shiften’ per dag”, vertelt technisch manager Geert Buyse van Ryhove – De Merel, dat de compleet gereviseerde Atoma 214A circa drie jaar geleden in gebruik nam voor het semiautomatisch afwegen van 7,5 kilogram speculooskorrels.

De ervaringen waren dusdanig goed dat toen Ryhove – De Merel om en nabij een jaar geleden besloten werd een multihead te plaatsen boven een reeds voorhanden ULMA verpakkingsmachine, er wederom werd gekozen voor een weger van LWA. Dit maal voor een 14-kops multihead weger van het merk Combimat. “We verpakken extreem kleverige producten, waaronder geolied en gesuikerd snoep”, vertelt verkoopsverantwoordelijke Luc Mouton. “Daarom zijn de ’15 dp dimple’ weegbakken met een inhoud van 2,5 kilogram voorzien van maliënkolder matjes om het contactoppervlak nog verder te verminderen en zo een nog betere ‘flow’ van het product te realiseren”, licht Marc van Lierop de speciale uitvoering van de Combimat CM-B14XL toe.

Voor de toevoer is gekozen voor Bodijn Machinewerken uit het Nederlandse ‘s-Gravezande. “Het product wordt op een lange bunkerband gestort door de operators, om vervolgens via een opvoerband naar een Bulkblastertrilgoot te worden gebracht. Deze Bulkblaster zorgt, zelfs met de kleverige snoepjes en een zeer hoge amplitude voor een constante toevoer naar de weger”, aldus Marc van Lierop.

Naast het verpakken van speculooskorrels en allerhande soorten snoep verzorgt Ryhove – De Merel een brede waaier aan diensten. “Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf actief in de sociale economie. Onze ‘core business’ is het verpakken van voeding. Wij handelen volgens de HACCP-normen en hebben het BRC-certificaat”, vertelt Luc Mouton. “De diensten van Ryhove – De Merel bestaan uit onder andere chocolade (blister verpakkingen, ballotins, flowpacks), confiserie (pillow-bags, puntzakken of voorgevormde cups afvullen), biscuiterie en andere individuele verpakkingen, en het verpakken en krimpen van bundels verpakkingen. Op de hoofdzetel van Ryhove in Gent is tevens een zeer grote afdeling Grafimedia aanwezig, waar de activiteiten voor drukken, boekbinden (bv. lijmen, naaien en binden) en grafische afwerking plaats vindt. Ook worden hier mailings verzorgd waarbij vaak monsters moeten worden toegevoegd aan enveloppen met brochures en dergelijke”, vervolgt Luc Mouton zijn verhaal.

LWA is met bijna 25 jaar ervaring een bekende en uiterst ervaren partner op het gebied van wegen van met name levensmiddelen. In samenspraak met de klant wordt altijd naar de beste oplossing gezocht en door de eigen metaalwerkplaats is LWA uiterst flexibel om de wegers dusdanig aan te passen zodat deze optimaal geschikt zijn voor de betreffende toepassing. Met name voor breukgevoelige producten en bulktoepassingen heeft LWA een volledige reeks wegers ontwikkeld.

Kijk voor meer informatie op www.lwa.nl en/of www.demerel.be.

Bron: PackOnline oktober 2013

Deel
Vorige
lwa-25-jaar_webiste
Nieuws

LAURIJSEN WEEGAUTOMATEN BESTAAT 25 JAAR

Volgende
lwa-interwest-1_website
Nieuws

INTERWEST KIEST VOOR NEWWEIGH LINEAIRE WEGERS VAN LWA