LAURIJSEN WEEGAUTOMATEN BESTAAT 25 JAAR

Op 12 januari was het precies 25 jaar geleden dat John Laurijsen zijn bedrijf, destijds nog als eenmanszaak en onder de naam Weegservice Benelux, inschreef bij de Kamer van Koophandel. Dit is nu – 25 jaar en ruim 800 wegers van het merk Atoma en meer dan 200 van NewWeigh later – uitgegroeid tot Laurijsen Weegautomaten (LWA) met 13 man personeel inclusief eigen metaalwerkplaats in Dongen.

John Laurijsen begon in 1989 in een schuurtje achter zijn huis met het reviseren van lineaire wegers van het merk Atoma. Door de jaren heen wist hij zijn bedrijf uit te bouwen tot marktleider op het gebied van lineair wegen. “Inmiddels hebben we bijna de helft van alle door Atoma gebouwde lineaire wegers gereviseerd”, vertelt John Laurijsen met toch wel enige trots. Zoals de wens van elke techneut, was ook de wens van John Laurijsen om een eigen weger te bouwen. “Sinds ruim 15 jaar brengen we onder het merk NewWeigh onze volledig in eigen beheer ontwikkelde en gebouwde lineaire wegers op de markt.”

Deze NewWeigh lineaire wegers, die allemaal klantspecifiek, volledig in eigen beheer en voorzien van een eigen besturing worden ontwikkeld, worden door LWA niet alleen geleverd in de Benelux, maar wereldwijd. Zo heeft LWA in de afgelopen jaren ook NewWeigh lineaire wegers geleverd aan klanten in onder meer Scandinavië, Servië, Rusland, Pakistan en zelfs in China. “In 1998 hebben we de eerste NewWeigh lineaire weger geleverd en deze draait nog altijd bij een grote chocoladeproducent in België”, vertelt John Laurijsen. “Het aantal NewWeigh wegers dat we leveren neemt ieder jaar verder toe.”

Hoewel John Laurijsen altijd gezworen heeft niet aan multihead wegers te beginnen, brengt LWA via zusterbedrijf Combimat sinds enkele jaren ook zelf Chinese multihead wegers op de markt. “Deze worden absoluut per container beter en willen we dan ook voor steeds meer producten gaan inzetten”, benadrukt John Laurijsen. “We hebben in China een partij gevonden die naar ons luistert en iets doet met onze input. Dit resulteert in goede wegers, vooral in vergelijking met andere multihead wegers uit China.”

LWA is met 25 jaar ervaring dus een bekende en uiterst ervaren partner op het gebied van wegen van met name levensmiddelen. In samenspraak met de klant wordt altijd naar de beste oplossing gezocht en door de eigen metaalwerkplaats is LWA uiterst flexibel om de wegers dusdanig aan te passen zodat deze optimaal geschikt zijn voor de betreffende toepassing. John Laurijsen: “Met ons uitgebreide assortiment kunnen we voor de meeste vragen een passende oplossing bieden. Bij projecten waar een lineaire weger de oplossing is, komen we vaak goed voor de dag. Maar als we het niet kunnen, zullen we het ook altijd eerlijk zeggen. ‘Nee’ is ook een antwoord.”

Voor meer informatie:
John Laurijsen
Laurijsen Weegautomaten (LWA)
De Leest 22
5107 RC Dongen
T +31 (0)162 31 89 02
F +31 (0)162 31 89 30
www.lwa.nl

Bron: PackOnline januari 2014

Deel
Vorige
NewWeigh_mini
Nieuws

DRIE GRAM THEE OF 10 GRAM PILLETJES WEGEN

Volgende
lwa-ryhove-1_website
Nieuws

Goede ervaring doet werkplaats Ryhove opnieuw kiezen voor weger van LWA