LAURIJSEN WEEGAUTOMATEN (LWA) LEVERT TWEEHONDERDSTE NEWWEIGH LINEAIRE WEGER AAN AKZO NOBEL

Akzo Nobel heeft onlangs een NewWeigh 2-kops lineaire weger aangeschaft bij Laurijsen Weegautomaten (LWA) voor het afwegen van zout. In 2004 kocht Akzo Nobel al een tweetal NewWeigh 3-kops lineaire wegers bij LWA en de weg naar Dongen was dan ook snel weer gevonden toen een weger van een ander merk aan vervanging toe was. “We zijn zeer tevreden met de NewWeigh wegers. Ze zijn degelijk en voldoen wat betreft snelheid en nauwkeurigheid van het afwegen prima aan onze wensen”, vertelt Johan Braakman, projectleider van Akzo Nobel.

Bij Akzo Nobel wordt er gewerkt met een heel grote variëteit aan gewichten en dit was dan ook een van de voornaamste redenen om wederom te kiezen voor een lineaire weger. De geleverde NewWeigh lineaire weger beantwoordt volgens Marc van Lierop van LWA namelijk de vraag van Akzo Nobel naar een grote flexibiliteit. “Met deze weger kan men bij Akzo Nobel van 4 tot 10 kilogram en alles wat er tussen zit afwegen”, vertelt hij.
De NewWeigh lineaire wegers van LWA worden klantspecifiek en volledig in eigen beheer ontwikkeld. Zo is de weger van Akzo Nobel vervaardigd uit extra slijtvast RVS en is deze voorzien van een overkapping om stofafzetting tegen te gaan. “Daarnaast is deze weger heel erg nauwkeurig, mede doordat deze is voorzien van een speciale navalcorrectie, en kan deze door een Profibus koppeling worden ingesteld vanuit de Hassia-Redatron verticale verpakkingsmachine”, vertelt Marc van Lierop.

De aan Akzo Nobel geleverde weger was overigens precies de tweehonderdste weger die LWA onder het merk NewWeigh heeft geleverd en daarom werd het team van Akzo Nobel onlangs door LWA getrakteerd op taart. “In 1998 hebben we de eerste NewWeigh lineaire weger geleverd en deze draait nog altijd bij een grote chocoladeproducent in België”, vertelt John Laurijsen. “Het aantal NewWeigh wegers dat we leveren neemt ieder jaar verder toe.”
De NewWeigh lineaire wegers, die allemaal klantspecifiek, volledig in eigen beheer en voorzien van een eigen besturing worden ontwikkeld, worden door LWA niet alleen geleverd in de Benelux, maar wereldwijd. Zo heeft LWA in de afgelopen jaren ook NewWeigh lineaire wegers geleverd aan klanten in onder meer Scandinavië, Servië, Rusland, Pakistan en zelfs in China.
Lineaire wegers zijn volgens John Laurijsen geschikt voor diverse toepassingen, waaronder voor bulkproducten, voor breukgevoelige producten en voor semi-automatische toepassingen, en een keur aan producten. “Onze NewWeigh lineaire wegers worden gebruikt voor het afwegen van hop, snoep, zout, gehaktballetjes, koffiebonen, vers fruit, zaden, kunstmest, bevroren frambozen, olijven en ga zo maar door”, vertelt John Laurijsen terwijl hij zijn referentielijst doorbladert. “En zelfs ijsblokjes.”

LWA levert naast NewWeigh lineaire wegers ook gereviseerde lineaire wegers van het merk Atoma, nieuwe lineaire wegers van het merk Linweigh en nieuwe multihead wegers van het merk Combimat.
Voor meer informatie:
John Laurijsen en/of Marc van Lierop
Laurijsen WeegAutomaten (LWA)
De Leest 22
5107 RC Dongen
T +31 (0)162 31 89 02
F +31 (0)162 31 89 30
www.lwa.nl

Bron: PackOnline juni 2012

Deel
Vorige
JW-A10S_website
Nieuws

COMPACTE MEERKOPSWEGER VOOR KLEINE GEWICHTEN

Volgende
0006_website
Nieuws

LWA stelt lineaire en multihead wegers voor zeer breed toepassingsscala tentoon