LWA levert maatwerk voor afwegen verse soepen BCS

Butterfly Catering Service (BCS) in het Belgische Beringen is een familieonderneming die dagelijks meer dan duizend dagverse maaltijden, soepen en pasta’s bereidt. “Verse soepen zijn enorm populair in het retailkanaal in België en ik verwacht dat Nederland zeker gaat volgen”, steekt Christophe Vanhoof van BCS van wal.

BCS is nu reeds door de derde generatie in volle expansie, typeert zich als een innovatief bedrijf met sterke teamspirit en uitgesproken service en daarom kwam er begin vorig jaar behoefte aan verdere mate van automatisering. “We produceren meer dan twintig verschillende soorten verse soep en daarvoor moeten onder andere soepballetjes, kippenblokjes en diepgevroren garnalen snel en nauwkeurig kunnen worden afgewogen”, licht Christophe Vanhoof toe.

En zo kwam hij met de vraag om 30 gram gehaktballetjes te kunnen afwegen, uiteindelijk uit bij Laurijsen Weegautomaten (LWA). Het project heeft best wel wat voeten in de aarde gehad, geeft John Laurijsen van LWA grif toe. “In verband met de geringe hoogte bood een reguliere 3-kops lineaire weger geen uitkomst en daarom hebben we speciaal voor BCS een 6-kops variant ontwikkeld om in zes verpakkingen tegelijkertijd te kunnen afwegen. Dit vroeg onder andere om een nieuwe bunker, nieuwe trilgoten en een nieuw trechter en dus het nodige maatwerk. Maar die flexibiliteit is nu juist waarin we ons proberen te onderscheiden”, benadrukt John Laurijsen.

Maar het resultaat mag er volgens Christophe Vanhoof zeker zijn. “Eerst vulden we handmatig 42 potten met een inhoud van 1 liter per minuut af. We werken in twee ploegen en hebben nu één persoon minder aan de productie- en verpakkingslijn nodig”, vertelt hij tevreden. “Bovendien realiseren we een veel hogere nauwkeurigheid en reduceren we daarmee de productweggave.”

 

 

Net als LWA maakt ook BCS haar garanties en ambities graag waar. Dankzij een moderne uitrusting in zowel gebouwen als inrichting kan het bedrijf namelijk garanties bieden van constante hoogstaande kwaliteitsproducten. Christophe Vanhoof: “Kwaliteit en voedselveiligheid krijgen onze hoogste prioriteit. Met een HACCP-plan, interne en externe controles, fysische en bacteriologische analyses en een IFS-certificaat kunnen we deze garanties ook waarmaken.”

 

LWA is met meer dan 25 jaar ervaring een bekende en uiterst ervaren partner op het gebied van wegen van met name levensmiddelen. In samenspraak met de klant wordt altijd naar de beste oplossing gezocht en door de eigen metaalwerkplaats is LWA uiterst flexibel om de wegers dusdanig aan te passen zodat deze optimaal geschikt zijn voor de betreffende toepassing. Met name voor breukgevoelige producten en bulktoepassingen heeft LWA een volledige reeks wegers ontwikkeld.

 

Bron: PackOnline juni 2018

Deel
Vorige
lwa-deters-1-630x420
Nieuws

Familie Deters koopt wegers alleen maar bij Laurijsen WeegAutomaten

Volgende
lwa-696-464-630x420
Nieuws

Patisserie Heesen kiest trouw voor flexibiliteit Laurijsen WeegAutomaten