SUIKER UNIE VERDIENT NIEUWE WEGER VAN LWA IN NEGEN MAANDEN TERUG

Suiker Unie in het Groningse Vierverlaten heeft om en nabij een jaar geleden een 3-kops NewWeigh FreeFlow weger van Laurijsen Weegautomaten (LWA) uit Dongen in gebruik genomen. “Voorheen kampten we met een productweggave van tot wel 10 gram per verpakking. Door een hogere nauwkeurigheid is dit verlies van product nu dusdanig teruggedrongen, dat we de nieuwe weger van LWA in negen maanden tijd al hebben terugverdiend”, vertelt Wim Ploeg van Suiker Unie in Vierverlaten.

ENORME NAUWKEURIGHEID

Het aantal suikerfabrieken in Nederland is in de afgelopen jaren teruggebracht van vijf naar twee, waardoor de overgebleven fabrieken meer product moeten verwerken. Wim Ploeg: “Tijdens de bietencampagne verwerken we 25.000 ton per dag, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Hoewel onze vorige weger een capaciteit van 35 wegingen per minuut had, ging die snelheid wel ten koste van de nauwkeurigheid. Met de nieuwe weger wegen we nu met een enorme nauwkeurigheid 42 verpakkingen van 1500 gram per minuut af.”

GROF- EN FIJNFASE

De NewWeigh FreeFlow weger van het type FF260C is als een prototype en in samenwerking met Suiker Unie ontwikkeld. “Doordat er geen trilgoten worden gebruikt is er zeer weinig stofontwikkeling en is de footprint uitermate klein. Het hart van de FreeFlow weger wordt gevormd door de servo-gestuurde productschuif. Deze is geplaatst tussen de bunker en de weegbak om de productstroom in de grof- en fijnfase zeer precies te regelen. Aangezien er geen trilgoten worden gebruikt wordt stofontwikkeling en ontmenging tot een minimum beperkt. Tevens is de weger voorzien van een omkasting en een hoogwaardige IPC besturing met touch screen”, legt John Laurijsen van LWA uit.

SUIKER UNIE

Suiker Unie ontwikkelt, produceert en vermarkt suiker en suikerspecialiteiten. Haar fabrieken voor de productie van suiker in Dinteloord, Vierverlaten en Anklam (Noordoost-Duitsland) behoren tot de modernste van de wereld. Net als de fabrieken in Puttershoek en Roosendaal die droge- en vloeibare suikerspecialiteiten produceren. De suikerfabrieken in Dinteloord, Vierverlaten en Anklam verwerken de suikerbieten tot kristalsuiker gedurende de jaarlijkse bietencampagne van september tot eind januari. Suiker wordt opgeslagen, daarna naar de gewenste korrelgrootte gezeefd en aan afnemers geleverd in de gevraagde verpakkingsvorm. Daarnaast wordt er diksap verwerkt tot kristalsuiker. Het diksap wordt tijdens de campagne als tussenproduct opgeslagen en later verwerkt tot kristalsuiker. Productie van suiker uit diksap draagt bij aan een verdere flexibilisering van de suikerindustrie in Nederland.

LAURIJSEN WEEGAUTOMATEN (LWA)

Laurijsen Weegautomaten (LWA) is met meer dan 25 jaar ervaring een bekende en uiterst ervaren partner op het gebied van wegen van met name levensmiddelen. In samenspraak met de klant wordt altijd naar de beste oplossing gezocht en door de eigen metaalwerkplaats is LWA uiterst flexibel om de wegers dusdanig aan te passen zodat deze optimaal geschikt zijn voor de betreffende toepassing. Met name voor breukgevoelige producten en bulktoepassingen heeft LWA een volledige reeks wegers ontwikkeld.

Deel
Vorige
Anuga Verpakkingsmanagement
Nieuws

SNEL EN NAUWKEURIG WEGEN

Volgende
lwa-blommers-1_website
Nieuws

GEBROEDERS BLOMMERS WEGEN ZELF-GEBRANDE KOFFIE AF OP COMPACTE COMBIMAT WEGER VAN LWA