LWA vult assortiment aan met checkwegers

Bent u op zoek naar een checkweger ook wel controleweger genoemd? Ook dan bent u bij Laurijsen Weegautomaten (LWA), met meer dan 30 jaar ervaring een bekende en uiterst ervaren partner op het gebied van wegen van met name levensmiddelen, aan het juiste adres. “De Nemesis checkwegers zijn een mooie aanvulling op ons assortiment weegoplossingen”, vertelt John Laurijsen van LWA.

De Nemesis checkwegers van LWA controleren uw producten nauwkeurig en snel op gewicht. John Laurijsen: “Wanneer het product niet het juiste gewicht bevat zal deze uit de productielijn worden verwijderd in een opvangbak. Met een controleweger van LWA bent u gegarandeerd van producten met het juiste gewicht.”

Een checkweger is voorzien van een transportband die de producten naar de invoerzijde en de weegsectie transporteert. Daar worden de producten gecontroleerd op gewicht. Voorafgaand stelt u zelf de gewichtscriteria in en wanneer de producten hieraan voldoen worden ze verder getransporteerd. De gewichtscriteria bestaan vaak uit een doelgewicht of minimum- en maximum gewicht. Wanneer het product niet voldoet aan de gewichtscriteria wordt het zijdelings uit de productstroom verwijderd. Dit product wordt opgevangen in een opvangbak.

Waarom heeft u een checkweger nodig? Zie hieronder de vijf belangrijkste redenen om een checkweger te kopen.

 1. Het werkelijke gewicht van 100% van de uitvoer van de productielijn wegen
  Met een checkweger kan 100% van de dagelijkse productie met optimale precisie bewaakt worden. Hierbij worden afgekeurde producten (met over- of ondergewicht) uitgeworpen en wordt voorkomen dat items of componenten ontbreken. Als handmatig getest wordt (zelfs als dit wettelijk is toegestaan), kan alleen gegarandeerd worden dat een minimaal percentage van de producten goedgekeurd is.
 2. Besparen op productkosten en geen give-away
  Een checkweger controleert niet alleen op verpakkingen met ondergewicht, maar ook op verpakkingen met overgewicht. Hierdoor zijn real-time aanpassingen van de productielijn mogelijk, zodat er geen give-away is en kosten aanzienlijk lager worden. Al met al wordt de prijs van een checkweger binnen slechts enkele maanden al volledig terugverdiend.
 3. Klanten en distributeurs beschermen
  Voor uw distributeurs en de eindconsumenten vormt de verkoop van producten met ondergewicht een bedreiging voor de reputatie van uw bedrijf. Als u 100% van uw productie weegt, kunt u voorkomen dat gerechtelijke stappen tegen uw bedrijf ondernomen worden.
 4. Internationale en EU-regelgeving naleven
  De regelgeving van het International Bureau en de Europese Unie is bepalend voor de wettelijk verplichte controles en weegprocessen voor voorverpakte producten. Alle Nemesis-systemen zijn 100% MID en OIML R-51 gecertificeerd.
 5. De efficiency van de complete productielijn meten en rapporteren
  De geïntegreerde software van de checkwegers van Nemesis leggen alle gegevens van de gewogen producten vast en stellen automatisch rapporten en analyses op over de efficiency van de complete productielijn en de proceskwaliteit.

Zoekt u een nauwkeurige en kosteneffectieve oplossing om producten op gewicht te controleren, kies dan voor een Nemesis checkweger van LWA. John Laurijsen: “Deze checkwegers zijn uiterst betrouwbaar, hebben een Europese Toelating OIML R51 en zijn geschikt voor het wegen van een groot aantal producten en verpakkingen.”

Deel
Vorige
E104A - 1
Nieuws

LWA weegt fijne producten met laag doelgewicht en hoge nauwkeurigheid

Volgende
lwa-fachpack-collage
Nieuws

LWA show uitgebreide range op FachPack