LWA weegt fijne producten met laag doelgewicht en hoge nauwkeurigheid

De E104A weegautomaten van NewWeigh zijn speciaal geschikt voor het afwegen van zeer fijne producten met een laag doelgewicht en een uiterst hoge nauwkeurigheid. De E104A kan voor verschillende toepassingen gebruikt worden, maar is met name geschikt om zeer fijnkorrelige producten als gemalen koffie, zaden, granulaten en korrels af te wegen.

Afhankelijk van het gewicht en volume is de maximale output 15 wegingen per minuut per weegkop. Voor hogere capaciteiten kan de weger met meerdere weegkoppen worden uitgevoerd, waarmee een capaciteit tot 60 porties per minuut behaald kan worden. De wegers zijn beschikbaar voor gewichten van 1 tot 100 gram en de weegbak heeft een inhoud van maximaal 200 cc.

Het afweegproces begint in de voorraadbunker van de weegmachine, waar het product in bulk toegevoerd wordt. Vervolgens wordt het product naar de weegbak getransporteerd door middel van een trilgoot met de zogenoemde grof- en fijndosering. Tijdens de grofdosering heeft de trilgoot een hogere amplitude om circa 80% van het ingestelde gewicht zo snel mogelijk in de weegbak te transporteren. Hierna volgt de fijndosering waarbij de amplitude lager ligt en zodoende een optimale nauwkeurigheid wordt behaald. Nadat het gewicht bereikt en gecontroleerd is, wordt automatisch de weegbak geopend en begint de volgende weegcyclus.

Deel
Vorige
EMPACK DEN BOSCH 2019 (11)
Nieuws

LWA zoekt in samenspraak met klant altijd naar de beste oplossing

Volgende
Nemesis-S-Checkweger
Nieuws

LWA vult assortiment aan met checkwegers