CHECKWEGER

Bent u opzoek naar een checkweger, ook wel controle weger genoemd? Dan bent u bij Laurijsen WeegAutomaten aan het juiste adres. Onze checkwegers controleren uw producten nauwkeurig en snel op gewicht. Wanneer het product niet het juiste gewicht bevat zal deze uit de productielijn worden verwijderd in een opvangbak. Met een controle weger van LWA bent u gegarandeerd van producten met het juiste gewicht.

Hoe werkt een checkweigher

Een checkweigher is voorzien van een transportband die de producten naar de invoerzijde en de weegsectie transporteert. Daar worden de producten gecontroleerd op gewicht. Voorafgaand stelt u zelf de gewichtscriteria in en wanneer de producten hieraan voldoen worden ze verder getransporteerd. De gewichtscriteria bestaan vaak uit een doelgewicht of minimum- en maximum gewicht. Wanneer het product niet voldoet aan de gewichtscriteria wordt het zijdelings uit de productstroom verwijderd. Dit product wordt opgevangen in een opvangbak. Zie ook onderstaande video voor hoe een checkweigher te werk gaat.

5 redenen voor een checkweger

Waarom heeft u een checkweger nodig? Zie hieronder de vijf belangrijkste redenen om een checkweger te kopen.

1.            Het werkelijke gewicht van 100% van de uitvoer van de productielijn wegen.

Met een checkweger kan 100% van de dagelijkse productie met optimale precisie bewaakt worden. Hierbij worden afgekeurde producten (met over- of ondergewicht) uitgeworpen en wordt voorkomen dat items of componenten ontbreken. Als handmatig getest wordt (zelfs als dit wettelijk is toegestaan), kan alleen gegarandeerd worden dat een minimaal percentage van de producten goedgekeurd is.

2.            Besparen op productkosten en geen give-away

Een checkweger controleert niet alleen op verpakkingen met ondergewicht, maar ook op verpakkingen met overgewicht. Hierdoor zijn real-time aanpassingen van de productielijn mogelijk, zodat er geen give-away is en kosten aanzienlijk lager worden. Al met al wordt de prijs van een checkweger binnen slechts enkele maanden al volledig terugverdiend.

3.            Klanten en distributeurs beschermen

Voor uw distributeurs en de eindconsumenten vormt de verkoop van producten met ondergewicht een bedreiging voor de reputatie van uw bedrijf. Als u 100% van uw productie weegt, kunt u voorkomen dat gerechtelijke stappen tegen uw bedrijf ondernomen worden. 

4.            Internationale en EU-regelgeving naleven

De regelgeving van het International Bureau en de Europese Unie is bepalend voor de wettelijk verplichte controles en weegprocessen voor voorverpakte producten. Alle Nemesis-systemen zijn 100% MID en OIML R-51 gecertificeerd.

5.            De efficiency van de complete productielijn meten en rapporteren

De geïntegreerde software van de checkwegers van Nemesis leggen alle gegevens van de gewogen producten vast en stellen automatisch rapporten en analyses op over de efficiency van de complete productielijn en de proceskwaliteit.

Onze Checkwegers

In ons assortiment hebben we checkwegers van het merk Nemesis, lees hier alles over dit merk.

Nemesis-checkweighers | C-reeks

Zoekt u een compacte, nauwkeurige en kosteneffectieve oplossing om producten op gewicht te controleren, kies dan voor een van de Nemesis-checkweighers uit de C-reeks. Deze wegers zijn uiterst betrouwbaar.

Bekijk deze machine ►

Nemesis-checkweighers | G-reeks

Zoekt u een compacte, nauwkeurige en kosteneffectieve oplossing om producten op gewicht te controleren, kies dan voor een van de Nemesis-checkweighers uit de G-reeks. Deze wegers zijn uiterst betrouwbaar.

Bekijk deze machine ►

Nemesis-checkweighers | H-reeks

Zoekt u een compacte, nauwkeurige en kosteneffectieve oplossing om producten op gewicht te controleren, kies dan voor een van de Nemesis-checkweighers uit de H-reeks. Deze wegers zijn uiterst betrouwbaar.

Bekijk deze machine ►

Nemesis-checkweighers | R-reeks

Zoekt u een compacte, nauwkeurige en kosteneffectieve oplossing om producten op gewicht te controleren, kies dan voor een van de Nemesis-checkweighers uit de R-reeks. Deze wegers zijn uiterst betrouwbaar.

Bekijk deze machine ►

Nemesis-checkweighers | S-reeks

Zoekt u een compacte, nauwkeurige en kosteneffectieve oplossing om producten op gewicht te controleren, kies dan voor een van de Nemesis-checkweighers uit de S-reeks. Deze wegers zijn uiterst betrouwbaar.

Bekijk deze machine ►