NEMESIS CHECKWEGER | R-REEKS

Zoekt u een checkweger die tegen een stootje kan en op zeer hoge snelheid producten in blik, flacon, fles of pak uiterst nauwkeurig op gewicht kan controleren, dan is een checkweger uit de Nemesis R-reeks de juiste keuze. Dit type is uiterst robuust gebouwd en bestand tegen reiniging met water onder hogere druk conform IP66K; zelfs gebruik onder ruwe industriële omstandigheden is geen probleem. Vraag vrijblijvend informatie aan over onze Nemesis R-Reeks checkweger of bekijk onze checkweger pagina voor de overige modellen.

TOEPASSINGEN VAN DE R-REEKS CHECKWEGER

De checkwegers uit de R-reeks zijn geschikt voor het wegen van een groot aantal producten, zoals zakjes blikjes frisdrank, sardientjes, tonijn en olijven in blik, melk en fruitsappen in pak, potjes mayonaise, flesjes shampoo en potjes grof zout.

Zakje visfilet

Zakje visfilet

Bak worsten

Bak worsten

Zak friet

Zak friet

Voorverpakte sandwich

Voorverpakte sandwich

Pot saus

Pot saus

Pot olijven

Pot olijven

 

Pot mayonaise

Pot mayonaise

Pot augurken

Pot augurken

Fles shampoo

Fles shampoo

Blikje tonijn

Blikje tonijn

Blikje frisdrank

Blikje frisdrank

Blik sardientjes

Blik sardientjes

 

VOORDELEN VAN DE R-REEKS CHECKWEGER

R-type Checkweger

Zoekt u een compacte, nauwkeurige en kosteneffectieve oplossing om producten op gewicht te controleren, kies dan voor een checkweger uit de Nemesis C-reeks. Alle wegers uit deze reeks zijn MID en OIML R51-gecertificeerd, terwijl Nemesis als fabrikant ISO 9001 is gecertificeerd. Alle wegers zijn uiterst betrouwbaar dankzij de robuuste bouw en kwalitatief hoogwaardige materialen die daarbij zijn toegepast; de onderhoudskosten blijven dan ook tot een minimum beperkt.

Alle wegers uit deze reeks zijn MID en OIML R51-gecertificeerd, terwijl Nemesis als fabrikant ISO 9001 is gecertificeerd.

WERKING EN BESTURING

Eén of meerdere (maximaal 4) transportbanden zorgen ervoor dat de producten die aan de invoerzijde worden aangeboden door de weegsectie worden getransporteerd. Daar worden deze gecontroleerd op gewicht. Producten die aan de door u ingestelde gewichtscriteria voldoen, worden verder getransporteerd naar de uitvoerzijde, terwijl producten die niet daaraan voldoen zijdelings uit de productstroom worden verwijderd richting een kunststof en roestvast stalen ‘afkeur’-opvangbak. Een fotocel geeft een signaal aan de besturing zodra de opvangbak vol is.

Voor de bediening heeft u de beschikking over een 7 of 10 inch touchscreen al naar gelang de uitvoering. De innovatieve Nemesis EasyWeigh®-technologie, gebaseerd op een dynamisch weegalgoritme, zorgt ervoor dat geen kalibratie of inleren op product vereist is. Hierdoor kunt u niet alleen super snel aan de slag, maar ook binnen slechts enkele seconden wisselen van product.

UITVOERINGEN EN OPTIES

De checkwegers uit de R-reeks zijn leverbaar in diverse configuraties. Zo beschikt u over een checkweger die optimaal aansluit op uw bedrijfsomgeving:

  • 1 tot 4 banden in een breedte van 460 tot 1.200 mm en een lengte van 150 tot 650 mm.
  • De weegcapaciteit bedraagt al naar gelang de uitvoering minimaal 20 g en maximaal 6 kg.
  • De weegnauwkeurigheid is bij alle uitvoeringen groter of gelijk aan +/- 0,3 g.
  • De bandsnelheid bedraagt maximaal 120 m/min, goed voor maar liefst zo’n 600 producten per minuut.

Voor de uitvoer van producten die niet aan de ingestelde gewichtscriteria voldoen, kunt u kiezen voor een pneumatisch bediende zijuitvoer of een highspeed pneumatische uitvoer.

Standaard worden de wegers gebouwd volgens IP66K, beschermd tegen binnendringen van stof en waterdicht zelfs bij reiniging met water onder hogere druk.