NEMESIS CHECKWEGER | C-REEKS

Nemesis C-reeks checkwegers worden gekenmerkt door een kleine footprint. Dankzij de compacte bouw zijn deze wegers uitermate geschikt voor gebruik in situaties waarin weinig ruimte beschikbaar is. Vraag vrijblijvend informatie aan over onze Nemesis C-Reeks checkweger of bekijk onze checkweger pagina voor de overige modellen.

TOEPASSINGEN VAN DE C-REEKS CHECKWEGER

De checkwegers uit de C-reeks van het merk Nemesis zijn geschikt voor het wegen van een groot aantal producten, zoals zakjes pasta, netten met fruit, blokjes kaas, lange resp. dunne flessen, sprays, verpakkingen met meerdere kaarsen, absorberende doekjes en luiers, verfblikken, snoepgoed, hand- en gezichtslotion en deegballen.

Pistachenoten

Zak pistachenoten

Sushi

Bakje sushi

Blik verf

Blik verf

Emmer ijs

Emmer ijs

Chilisaus

Fles chilisaus

Net sinaasappels

Net sinaasappels

 

Pot saus

Pot tomatensaus

Spuitbussen

Spuitbus insecticide

Zak brood

Zak brood

Zak koffiebonen

Zak koffiebonen

Zak olijven

Zak olijven

Zak pasta

Zak pasta

 

VOORDELEN VAN DE C-REEKS CHECKWEGER

Zoekt u een compacte, nauwkeurige en kosteneffectieve oplossing om producten op gewicht te controleren, kies dan voor een checkweger uit de Nemesis C-reeks. Alle wegers uit deze reeks zijn MID en OIML R51-gecertificeerd, terwijl Nemesis als fabrikant ISO 9001 is gecertificeerd. Alle wegers zijn uiterst betrouwbaar dankzij de robuuste bouw en kwalitatief hoogwaardige materialen die daarbij zijn toegepast; de onderhoudskosten blijven dan ook tot een minimum beperkt.

WERKING EN BESTURING

Een transportband zorgt ervoor dat de producten die aan de invoerzijde van de checkweger worden aangeboden door de weegsectie worden getransporteerd. Daar worden deze gecontroleerd op gewicht.

Producten die aan de door u ingestelde gewichtscriteria voldoen, worden verder getransporteerd naar de uitvoerzijde, terwijl producten die niet daaraan voldoen zijdelings uit de productstroom worden verwijderd richting een kunststof en roestvast stalen ‘afkeur’-opvangbak. Een fotocel geeft een signaal aan de besturing zodra de opvangbak vol is.

Voor de bediening heeft u de beschikking over een 7 of 10 inch touchscreen al naar gelang de uitvoering, voor de rapportage kan een printer worden geïntegreerd. Of de checkweger kan aan uw netwerk gekoppeld worden. De innovatieve Nemesis EasyWeigh®-technologie, gebaseerd op een dynamisch weegalgoritme, zorgt ervoor dat geen kalibratie of inleren op product vereist is. Hierdoor kunt u niet alleen super snel aan de slag, maar ook binnen slechts enkele seconden wisselen van product.

UITVOERINGEN EN OPTIES

De checkwegers uit de C-reeks zijn leverbaar in diverse configuraties:  

  • Aantal banden varieert van 1 tot 6 banden in een breedte van 450 tot 1.200 mm en een lengte van 150 tot 750 mm.
  • De weegcapaciteit bedraagt al naar gelang de uitvoering minimaal 15 g en maximaal 8 kg.
  • De weegnauwkeurigheid is bij alle uitvoeringen groter dan 0,07 g.
  • De bandsnelheid bedraagt maximaal 120 m/min, goed voor zo’n 400 producten per minuut.

Voor de uitvoer van producten die niet aan de ingestelde gewichtscriteria voldoen, kunt u kiezen uit:

  • een pneumatisch bediende zijuitvoer
  • een highspeed pneumatische uitvoer
  • een uitvoer met enkele of dubbele luchtblaasmond
  • een T-vormige uitwerparm
  • een kantelplaat

Standaard worden de wegers gebouwd volgens IP54, beschermd tegen binnendringen van stof en plenswaterdicht; optioneel kunnen deze ook worden geleverd volgens IP65, stofvrij en sproeiwaterdicht. U beschikt zo altijd over een checkweger die optimaal aansluit op uw bedrijfsomgeving.