NEMESIS CHECKWEGER | G-REEKS

Nemesis checkwegers uit de G-reeks zijn compact, stofvrij en waterbestendig volgens IP66 en eenvoudig te bedienen. Deze wegers zijn niet alleen te gebruiken op plaatsen waar weinig ruimte beschikbaar is, maar tevens geschikt voor gebruik in zogenaamde natte omgevingen, plaatsen waar met natte producten wordt gewerkt en/of apparatuur en ruimte veelvuldig nat moet worden gereinigd vanuit hygiënisch oogpunt, bijvoorbeeld om de voedselveiligheid te kunnen garanderen. Vraag vrijblijvend informatie aan over onze Nemesis G-Reeks checkweger of bekijk onze checkweger pagina voor de overige modellen.

TOEPASSINGEN VAN DE G-REEKS CHECKWEGER

De checkwegers uit de G-reeks zijn geschikt voor het wegen van een groot aantal producten. Zoals bijvoorbeeld hamburgers, zachte kaas, vis, kipproducten, bessen, jam en chocolade.

Zakje visfilet

Zakje visfilet

Zak olijven

Zak olijven

Zak friet

Zak friet

Vis

Vis

Verpakte worst

Verpakte worst

Sparerib

Sparerib

 

Pot mayonaise

Pot mayonaise

Pakje zalm

Pakje zalm

Maaltijd

Maaltijd

Kip

Kip

Kaas

Kaas

Bak worsten

Bak worsten

 

VOORDELEN VAN DE G-REEKS CHECKWEGER

Nemesis checkweger C-type

Zoekt u een compacte, nauwkeurige en kosteneffectieve oplossing om producten op gewicht te controleren en moet deze ook nog eens waterbestendig zijn? Kies dan voor een Nemesis checkweger uit de G-reeks. Deze wegers zijn uiterst betrouwbaar dankzij de robuuste bouw en kwalitatief hoogwaardige materialen die daarbij zijn toegepast. Zo is het gehele frame gemaakt van roestvast staal (rvs).

De machines uit de G-reeks onderscheiden zich van andere types doordat deze voldoen aan de IP66-classificatie. Dit wil zeggen dat deze niet alleen stofvrij maar ook volledig waterbestendig zijn en zodoende eenvoudig nat te reinigen zijn. Bijzonder is verder dat de transportbanden met een paar simpele handelingen te verwijderen zijn. Zo kunnen deze eventueel los van de machine worden gereinigd of worden vervangen indien nodig. Bijvoorbeeld bij omschakeling van product. Alle wegers uit deze reeks zijn MID en OIML R51-gecertificeerd, terwijl Nemesis als fabrikant ISO 9001 is gecertificeerd.

WERKING EN BESTURING

Een drietal transportbanden –invoer, weegsectie en uitvoer– zorgen ervoor dat de producten door de weegsectie worden getransporteerd en weer worden uitgevoerd uit de machine. Daar worden deze gecontroleerd op gewicht.

Producten die aan de door u ingestelde gewichtscriteria voldoen, worden verder getransporteerd naar de uitvoerzijde. Producten die niet daaraan voldoen worden zijdelings uit de productstroom verwijderd richting een kunststof en roestvast stalen ‘afkeur’-opvangbak. Een fotocel geeft een signaal aan de besturing zodra de opvangbak vol is.

Voor de bediening heeft u de beschikking over een 7 of 10 inch touchscreen al naar gelang de uitvoering. De innovatieve Nemesis EasyWeigh®-technologie, gebaseerd op een dynamisch weegalgoritme, zorgt ervoor dat geen kalibratie of inleren op product vereist is. Hierdoor kunt u niet alleen super snel aan de slag, maar ook binnen slechts enkele seconden wisselen van product.

UITVOERINGEN EN OPTIES

De checkwegers uit de G-reeks zijn leverbaar in diverse configuraties. Zo beschikt u over een checkweger die optimaal aansluit op uw bedrijfsomgeving:

  • 3 poly-urethaan transportbanden in een breedte van 160 tot 360 mm en een lengte van 250 tot 450 mm.
  • De weegcapaciteit bedraagt al naar gelang de uitvoering minimaal 20 g en maximaal 8 kg.
  • De weegnauwkeurigheid is bij alle uitvoeringen groter dan 0,1 g.
  • De bandsnelheid bedraagt maximaal 90 m/min, goed voor zo’n 300 producten per minuut

Voor de uitvoer van producten die niet aan de gewichtscriteria voldoen, kunt u kiezen uit een pneumatisch bediende zijuitvoer of een uitvoer met enkele of dubbele luchtblaasmond.