NEMESIS CHECKWEGER | H-REEKS

De Nemesis H-reeks checkwegers zijn speciaal gebouwd voor het wegen van grote en/of zware producten. Met een weegcapaciteit van 200 g tot maar liefst 60 kg en een verwerkingssnelheid tot 130 producten per minuut laten deze controlewegers zich probleemloos integreren in de meest uiteenlopende productielijnen. Vraag vrijblijvend informatie aan over onze Nemesis H-Reeks checkweger of bekijk onze checkweger pagina voor de overige modellen.

TOEPASSINGEN VAN DE H-REEKS CHECKWEGER

De checkwegers uit de H-reeks zijn geschikt voor het wegen van de meest uiteenlopende zaken: van grote watermeloenen, zakken rijst en pasta, zakken meel of melkpoeder tot flessen in overdoos, zakken gips en cement in poedervorm, jerrycans bestrijdingsmiddelen en verfblikken.

Zak cement

Zak cement

Watermeloen

Watermeloen

Tray blikjes

Tray blikjes

Potjes Amsterdamse uitjes

Potjes Amsterdamse uitjes

Krat flesjes

Krat flesjes

Jerrycan

Jerrycan

 

Jerrycan motorolie

Jerrycan motorolie

Grote zak

Grote zak

Grote zak rijst

Grote zak rijst

Emmer

Emmer

Doos

Doos

Doos-waspoeder

Doos waspoeder

 

VOORDELEN VAN DE H-REEKS CHECKWEGER

H-type Checkweger

Zoekt u een nauwkeurige en kosteneffectieve oplossing om grote en/of zware producten op gewicht te controleren, kies dan voor een Nemesis checkweger uit de H-reeks. Deze checkwegers zijn uiterst betrouwbaar dankzij de robuuste bouw en kwalitatief hoogwaardige materialen die zijn toegepast. De machines onderscheiden zich van andere types door een extra robuuste constructie. Zo zijn de transportbanden die worden toegepast voor deze types van kunststof dat zelfs bestand is tegen agressieve chemicaliën.

Alle wegers uit deze reeks zijn standaard spatwaterbestendig volgens IP54 (IP65 optioneel) en MID respectievelijk OIML R51-gecertificeerd, terwijl Nemesis als fabrikant ISO 9001 is gecertificeerd.

WERKING EN BESTURING

Een checkweger uit de H-reeks beschikt al naar gelang gewenst over één tot drie banden, voor het transport van de producten vanaf de invoer naar de uitvoer, via de weegsectie. In de weegsectie worden de producten gecontroleerd op gewicht. Producten die aan de door u ingestelde gewichtscriteria voldoen, worden verder getransporteerd naar de uitvoerzijde. Producten die niet voldoen worden uit de productstroom verwijderd richting de opvangbak. Een fotocel geeft een signaal aan de besturing zodra de opvangbak vol is.

Voor de bediening beschikken de checkwegers al naar gelang de uitvoering over een 7 of 10 inch touchscreen. De innovatieve Nemesis EasyWeigh®-technologie, gebaseerd op een dynamisch weegalgoritme, zorgt ervoor dat geen kalibratie of inleren op product vereist is. Hierdoor kunt u niet alleen super snel aan de slag, maar ook binnen slechts enkele seconden wisselen van product.

UITVOERINGEN EN OPTIES

De checkwegers uit de H-reeks zijn leverbaar in diverse configuraties. Zo beschikt u over een checkweger die optimaal aansluit op uw bedrijfsomgeving:

  • 1, 2 of 3 kunststof transportbanden in een breedte van 300 tot 620 mm en een lengte van 450 tot 2.050 mm.
  • De weegcapaciteit bedraagt minimaal 200 g en maximaal 60 kg.

Voor de uitvoer van producten die niet aan de gewichtscriteria voldoen, kunt u kiezen uit twee types pneumatisch bediende zijuitvoeren of een zogenaamde drop-down uitwerper.